latinica  ћирилица
27/11/2014 |  15:29 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Давиди о формирању власти

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је са вршиоцем дужности шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцом Давидијем о политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, са освртом на провођење резултата општих избора и процедурама формирања власти на свим нивоима.
Састанак Цвијановић - Давиди - Фото: РТРС
Састанак Цвијановић - ДавидиФото: РТРС

На састанку у Бањалуци разговарано је и о новој британско-њемачкој иницијативи за БиХ, коју су недавно у Бриселу подржали министри иностраних послова ЕУ, а којом се фокус у односу ЕУ према БиХ усмјерава на економске и социјалне теме.

На састанку је било ријечи и о модалитетима унапређења сарадње на могућим заједничким пројектима, као и о пројектима прекограничне сарадње.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је замјенику шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцу Давидију да је Народна скупштина Републике Српске конституисана, те да постоји стабилна већина и за избор Владе Републике Српске.

Говорећи о европским интеграцијама БиХ, Додик је поновио став да је Република Српска заузела проактивану улогу у рјешавању постављених услова за убрзано приближавање БиХ статусу кандидата за чланство у Европској унији.

Ренцо Давиди састао се и с лидерима СП Петром Ђокићем и НДП Драганом Чавићем.