latinica  ћирилица
27/11/2014 |  16:32 | Аутор: Агенције

"Икарбус" продао први "српски мерцедес"

Компанија "Икарбус" потписала је са фирмом "Арива литас" из Пожаревца уговор о купопродаји десет градских аутобуса, од којих је један направљен у сарадњи са њемачким "Мерцедесом".


"Мерцедесов" аутобус први je примерак који је "Икарбус" продао. Возило је комбинација нископодног и средњеподног аутобуса, капацитета за 100 путника. 
"Уговор је веома значајан за 'Икарбус', јер је послије дугог периода фабрика поново почела да продаје аутобусе", рекао је генерални директор "Икарбуса" Александар Вићентић.

Директор "Икарбуса" се нада да ће од почетка сљедеће године та компанија имати "значајну продају" аутобуса, прије свега на домаћем тржишту.

"Продаја првог 'мерцедеса' је изузетно значајна, зато што од тог модела очекујемо много, не само због продаје у нашој земљи, већ и у иностранству, прије свега у окружењу", подсетио је Вићентић.

Напомиње да је продаја "Мерцедесовог" модела аутобуса значајна како би се потенцијални купци увјерили у квалитет производње у "Икарбусу".

Вићентић је истакао да постоји заинтересованост бројних фирми за куповину "Икарбусових" аутобуса, међу којима су ГСП, "Ласта", АТП "Панчево", као и многи приватни превозници.

"Икарбус" је потписао и уговор са компанијом "Стар импорт" о пословно-техничкој сарадњи, на основу кога ће "Икарбус" постати "Мерцедесов" овлашћени надограђивач за аутобуске и "спринтер" комби-шасије.