latinica  ћирилица
27/11/2014 |  17:07 | Аутор: Агенције

Мостар: Oбнову чека 1.300 српских кућа

Предсједник удружења српских повратника у Мостар Гојко Пантић изјавио је данас да на обнову у Мостару чека 1.300 кућа у власништву Срба.

Пантић је након састанка о провођењу Регионалног програма стамбеног збрињавања, који је организовала Мисија ОЕБС-а у БиХ, рекао да за повратнике Србе није проблем само обнова кућа и станова, већ и сама егзистенција.

"Од чега да живи човјек који се врати, јер се он не може запослити", запитао је Пантић и додао да Срби морају добити иста права када је ријеч о запошљавању као и остала два народа.

Директор Управе за избјеглице Херцеговачко-неретванског кантона Кемал Исаковић истакао је да је Мостар најразрушенији град у БиХ, а да је и данас много људи у граду интерно расељено, односно у свом граду живе као подстанари.

Он је након састанка, на коме су учествовали представници власти и удружења избјеглих и расељених, рекао да у Мостару данас постоји 3.328 разрушених и оштећених стамбених јединица, док је на цијелом подручју ХНК и сада оштећено и уништено око 7.000 стамбених јединица.