latinica  ћирилица
27/11/2014 |  20:55 | Аутор: РТРС

Звезда на корак до Топ 16 фазе

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Нептунаса резултатом 79:62 у оквиру седмог кола Евролиге.

Играчи Дејана Радоњића остварили су четврту побједу и готово су осигурали наступ у Топ 16 фази такмичења.

Нептунас је доживио четврти пораз и тренутно су на трећој позицији у групи.

Звезда је сјајно ушла у меч, половином друге четвртине имала и 15 поена предности, али су гости до полувремена поптуно преокренули ситуацију на терену и повели са 37:35.

Црвено - бијели су у наставку заиграли боље и у том периоду преломили утакмицу у своју корист (27:10). У последњој дионици па је Звезда није дозволила пад у игри, и сигурно је привела меч крају за коначних 79:62.

Бобан Марјановић је предводио Звезду до побједе са 24 поена, 12 скокова и три асистенције. Блажич је убацио 19 поена којим је додао и осам скокова и једну асистенцију, док је Митровић постигао 12 поена уз три скока и двије асистенције.

У тиму Нептунаса бољи од осталих био је Деивидас са 18 поена, пет скокова и шест асистенција. Егидијус је уписао девет, а Донатас и Валдас по осам поена.

Утакмицу у "Комбак арени" пратило је око 13.000 гледалаца, а због убиства навијача Звезде Марка Ивковића није било организованог навијања.

Српски клуб је оваквим расплетом готово сигурно у Топ 16 фази, а још један тријумф би то и дефинитвно потврдио.

Црвено - бијели у наредном колу, које је на распореду 5. децембра, гостују Валенсији, док ће литвански тим у госте код Олимпијакоса.

У другом мечу исте групе Олимпијакос гостује екипи Лаборал Куче, док ће се у петак састати Валенсија и Галатасарај.