latinica  ћирилица
28/11/2014 |  08:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Тотенхем: Ухапшени изгредници са меча против Партизана

Енглески фудбалски премијерлигаш Тотенхем саопштио је касно синоћ да је полиција ухапсила тројицу изгредника са утакмице против српског представника Партизана, која је у Лондону одиграна у оквиру Ц групе Лиге Европе.
Сусрет на "Вајт Харт Лејну" прекидан је у неколико наварата због улијетања навијача на терен - Фото: PA
Сусрет на "Вајт Харт Лејну" прекидан је у неколико наварата због улијетања навијача на теренФото: PA

"Тројица навијача који су улијетали на терен ухапшени су и помажу полицији у истрази. Ми ћемо обезбиједити податке чим будемо успоставили пуне чињенице. Извињавамо се навијачима због прекида утакмице који је изазван потпуно неприхватљивим понашањем", наводи се у саопштењу лондонског клуба.

Утакмица Тотенхем - Партизан била је у вишеминутном прекиду због појединачних упада навијача на терен, а инцидент је бизаран пошто су га изгредници, по свему судећи, направили из маркентиншких разлога.

Наиме, све три особе, које су у различитим интервалима улетјеле на терен, носиле су исту мајицу с натписом "Basbud FC" и жељели су да се фотографишу са домаћим играчима, односно да направе селфи.

Када је трећи навијач утрчао на терен судија Јевгениј Арановски из Украјине послао је у 41. минуту играче у свлачионицу, а утакмица је настављена након што је организатор успоставио контролу ситуације и онемогућио даље испаде.

Међутим, на трибини стадиона Вајт Харт Лејн истакнута је албанска застава са очигледном намјером појединаца да испровоцирају фудбалере Партизана.
Због ових инцидената Тотенхем је као домаћин утакмице скоро сигурно суочен са дисциплинском истрагом Европске фудбалске уније.
Меч Ц групе Лиге Европе завршен је побједом домаћег тима резултатом 1:0.