latinica  ћирилица
28/11/2014 |  09:24 | Аутор: СРНА

Настављени радови на изградњи стамбених објеката за борачке категорије

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске саопштило је да су настављени радови на изградњи стамбених објеката намијењених стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у општинама Угљевик и Власеница.
Братунaц: Изградња станова који ће бити додијељени породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима - Фото: СРНА
Братунaц: Изградња станова који ће бити додијељени породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидимаФото: СРНА

Завршетак изградње 31 стамбене јединице у општини Угљевик и 12 стамбених јединица у општини Власеница планиран је на прољеће наредне године.

Из Министарства подсјећају да су раније раскинули уговоре о грађењу са извођачем "Моја кућа" Власеница у Угљевику и Власеници због непоштивања одредаба уговора у вези с роком извођења и квалитетом градње, а да је након раскида уговора, у складу са законом, спроведен поступак избора нових извођача.

"И овај пут изражавамо жаљење због застоја у градњи у Угљевику и Власеници и напомињемо да смо предузели све потребне мјере да би се обезбиједио наставак изградње и породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди, у што краћем року, били стамбено збринути", наводе из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.