latinica  ћирилица
28/11/2014 |  10:45 | Аутор: Б92

Лекићева: Идем на Европско првенство

Капитен рукометашица Србије Андреа Лекић рекла је да ће и поред повреде ићи на Европско првенство у Хрватској и да ће играти колико буде могла.

Првенство Старог континента одржава се од 7. до 21. децембра у Хрватској и Мађарској, а Србија има доста проблема са повредама.

Лекићева је обновила дисторзију скочног зглоба, а исту повреду имала је и пред финале Свјетског првенства у Београду, а тада је рекла да ће играти и на једној нози ако треба.

"Играћу на ЕП. Идем у Хрватску, али колико ћу моћи тамо, не знам. Рекли су ми да ћу буквално дан пред пут бити спремна за јачи тренинг, па ћемо сходно томе направити план. Питање је колико ћу физички бити спремна, али морамо да будемо међу првих 11 на ЕП, како бисмо извукле лакшег противника у баражу за СП. Осам сати дневно имам терапије, а послије један тренинг у теретани", закључује Андреа Лекић, а преносе Новости.

Рукометашице Србије изгубиле су од Француске са 22:18 (13:8) на Купу Мобелринген, у Норвешкој, у оквиру припрема за Европско првенство. У петак играју са Данском, а на турниру вицешампионке свијета очекује и дуел с Норвешком.