latinica  ћирилица
28/11/2014 |  11:11 | Аутор: novosti.rs

Борковић: Највећи сам промотер Србије, послије Новака

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић рекао је данас да је презадовољан дебитанском сезоном Свјетског шампионата туринг аутомобила (WТЦ Ц) и поручио да му је освајање другог мјеста у Јапану велика обавеза да и сљедеће године на најбољи начин представља земљу.

Возач НИС Петрол Кампос рејсинг тима сезону је завршио на 14. мјесту са 41 бодом, а на легендарној стази Сузука постао је први Србин на подијуму у историји свјетског аутомобилизма.

"Дефинитивно најбоља сезона у 20-годишњој каријери у спорту који је најскупљи и најплаћенији на свијету. Још сам под утисцима јер нисам очекивао да ћу прве године у тако јаком шампионату бити на подијуму. То је, не само у Србији, већ на Балкану највећи успјех, пошто нико из региона није у ФИА свјетском шампионату био на подијуму. Имао сам много пехова, али сам задовољан", рекао је Борковић Тањугу.

Он је истакао да му је посебно драго што је освојио друго мјесто на омиљеној стази у Јапану, поготово што је био испред свог узора из детињства легендарног Себастијана Лоеба.

Борковић је додао да је сезона била пуна успона и падова, али да се нада да ће наредна бити много успјешнија.

"Сви очекују још бољи резултат сљедеће године и борићу се да то урадим. Надам се да ћу још боље представљати државу и драго ми је да што сам послије Новака Ђоковића можда и најбољи промотер Србије. Трке се преносе у 178 земаља, преко 700 милиона људи прати и бројке само говоре. Знам да могу, али исто тако биће пуно тешко", навео је Борковић.

Панчевац је рекао да има доста проблема са финансијама и налажењем спонзора, због чега је морао да одустане од посљедње трке у Макауу.

"Морам психички да будем стабилан и да имам фокус само на побједу. Међутим, мој тим ради на прикупљању новца и спонзора, али и ја се бринем, што ми одвлачи пажњу. У наредних 10 дана имаћу преговоре и видјети које су најбоље опције за мене", казао је Борковић и додао да постоји шанса да наредне сезоне вози приватну Хонду.