latinica  ћирилица
28/11/2014 |  12:33 | Аутор: РТРС

Без Матића међу кандидатима за идални везни ред

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) и Удружење фудбалских професионалаца (Фифпро) објавили су списак од 15 кандидата за три мјеста у везном реду у избору за најбољи тим 2014. године.

На списку нема репрезентативца Србије и првотимца Челзија, Немање Матића упрскос сјајним партијама спског играча у дресу "плаваца".

Највише кандидата у овом избору дали су Јувентус и Реал Мадрид, чак шесторицу. Кандидати "Старе даме " су Андреа Пирло, Артуро Видал и Пол Погба, а узданице "Галактикоса" су Тони Крос, Џејмс Родригез и Лука Модрић.

На списку су двојица фудбалера Челзија, Сеск Фабрегас и Еден Азар. Ћаби Алонсо и Бастијан Швајнштајгер су кандидати Бајерна, док Барселона у ужи избор даје Ћавија и Андреса Инијесту.

Преостали кандидати за везни ред у идеалном тиму године су Анхел Ди Марија из Манчестер јунајтеда, Месут Озил из Арсенала и Јаја Туре из Манчестер ситија. 

Фифа и Фифпро су до сада објавили списак кандидата за најбоље дефанзивце и голмане, док ће 1. децембра саопштити листу нападача.

На ширем списку налази се укупно 55 кандидата, а идеални тим биће проглашен на свечаности у Цириху 12. јануара, када ће бити изабран и најбољи играч свијета.