latinica  ћирилица
28/11/2014 |  13:42 | Аутор: Глас Српске

Тројица фудбалера Борца на мети аустријских клубова

Тројица првотимаца бањалучког Борца Александар Субић, Јоцо Стокић и Милош Жеравица на мети су неколико аустријских клубова, потвррдио је за Глас Српске директор бањалучког тима Роберт Зрилић.
ФК "Борац" Бањалука - Фото: РТРС
ФК "Борац" БањалукаФото: РТРС

"Интересовање за Субића показало је неколико прволигашких клубова из Аустрије и Грчке, док би Аустријанци у својим редовима вољели да виде и Стокића и Жеравицу. Не бих хтио да именујем клубове, јер још нема конкретних понуда, али сигурно да ће у наредним данима бити разговора на ову тему. Оно што је у овом тренутку најважније истаћи је да су све тројица играча под уговором, али да им нећемо правити проблем да промијене средину, али уз пристојно обештећење", рекао је за Глас Српске директор клуб из Платонове Роберт Зрилић.

Александар Субић је нагласио да понуде годе, али да у овом тренутку о њима не размишља пуно.

"Уговор са Борцем ме веже још двије године и за сада ми је "црвено-плави" дрес на првом мјесту. Наравно, уколико буде квалитетних понуда, које би одговарале Борцу, али и мени, постоји могућност да промијеним средину, али је о томе још рано говорити", рекао је Субић.

Милош Жеравица је овог љета дошао на Градски стадион из ужичке Слободе и потписао једногодишњи уговор.

"За Борац сам везан до љета 2015. године и тренутно само размишљам о свом садашњем клубу. Лијепо ми је међу "црвено-плавима" и за било какав евентуални ангажман пита се Борац. У овом тренутку не желим да се оптерећујем са тим", истакао је Жеравица.

Први оперативац клуба са Градског стадиона нагласио је да су жеље свих у клубу да на прољеће покушају изборити пласман на европску сцену.

"Наравно, све ће зависити од финансијске ситуације, али је већ сада јасно да уколико желимо изборити пласман у Европу, морамо појачати конкуренцију у тиму. Уколико буде одлазака из клуба, онда ће број играча који би на прољеће носили "црвено-плави" дрес бити далеко већи од планираног", додао је Зрилић.