latinica  ћирилица
28/11/2014 |  18:08 | Аутор: Агенције

Oптужница због убиства Звездиног навијача

Суд у Истанбулу подигао је оптужницу против турског држављанина Кадрија Акташија, који је осумњичен за убиство српског навијача Марка Ивковића уочи кошаркашке утакмице између "Галатасараја" и "Црвене звезде" прошлог петка, 21. новембра, у Истанбулу.

Суд је наложио и да се осумњичени задржи у притвору до суђења.

Преостала шесторица осумњичених за учешће у овом злочину су пуштени послије испитивања у полицији, али би против њих и даље могле да буду поднесене оптужнице, јавља турска агенција Анадолија.

Министарство спољних послова Србије примило је данас званичну потврду турске полиције да је притворено седам особа због убиства Марка Ивковића.

У саопштењу Министарства наводи се да је турска полиција обавијестила генералног конзула Србије у Истанбулу да има довољно доказа да су приведена лица повезана с овим кривичним дјелом, те да ће случај данас бити прослијеђен јавном тужиоцу на даље поступање.

Београђанин Марко Ивковић избоден је ножем испред "Абди Ипекчи Арене" у Истанбулу 21. новембра, уочи кошаркашке утакмице Евролиге између "Црвене звезде" и "Галатасараја".