latinica  ћирилица
29/11/2014 |  08:40 | Аутор: СРНА

Магла и поледица отежавају саобраћај

На подручју Фоче магла јутрос смањује видљивост на 50 до стотину метара, а поледица је могућа на дионицама у вишим предјелима, преко превоја и мостова, те на прилазима тунелима, наводе из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

У ФБиХ магла смањује видљивост на путним правцима Кисељак - Витез, Зеница - Добој, Купрес - Шујица, Олово - Кладањ и Тузла - Орашје, док су одрони могући на путевима Бугојно - Нови Травник, Горњи Вакуф/ Ускопље - Прозор и Коњиц - Мостар.

Саобраћај се одвија по претежно мокрим коловозима, а из АМС подсјећају на обавезно посједовање зимске опреме.

И даље је због радова на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. Возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини. Предвиђено је да радови трају до 12. јануара наредне године.

Радови се изводе и на дионици магистралног пута Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, али се саобраћај одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на дионицама путева Карановац - Црна Ријека и Карановац - Митровићи због извођења радова успорено је одвијање саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

Због клизишта једном траком саобраћа се на путним правцима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

На локалном путу Добој Нови три до манастира на Озрену до 15. децембра биће обустављен саобраћај због градње моста у мјесту Текућица. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на дионицу магистралног пута Добој /Пољице/ - Станић Ријека.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.