latinica  ћирилица
29/11/2014 |  08:42 | Аутор: СРНА

Котор-Варош: Сутра о опозиву начелника општине

Становници Котор-Вароша сутра би требало да се на референдуму изјасне да ли ће функцију начелника општине и даље обављати Далибор Вучановић из СНСД-а.

Процедуру за опозив Вучановића покренули су недавно одборници СДС-а, ПДП-а и СДА, који су у которварошком парламенту формирали нову већину, а коју су до тада чинили СНСД и СДС.

Предсједник комисије за провођење овог поступка Зорица Микић рекла је раније да ће о опозиву начелника општине Котор-Варош Далибора Вучановића моћи ће да се изјасне 21.473 бирача на 34 бирачка мјеста.

Микићева је рекла да од овог броја право гласа на редовним бирачким мјестима имају 19.653 грађанина, у одсуству 750, а изван БиХ путем поште 1.070, те да ће бити формиран један мобилни тим и једно бирачко мјесто за гласање у одсуству.

"Комисија је извршила све потребне припреме и утврдила изглед гласачког листића. Питање одређено одлуком Скупштине општине гласи `Да ли сте за опозив начелника општине Котор Варош`, а становници ће се изјашњавати заокруживањем једне од двије понуђене опције", рекла је Микићева.