latinica  ћирилица
29/11/2014 |  18:25 | Аутор: РТРС

Војводина: Нисмо дужни држави

Управа суперлигаша из Србије екипе Војводине огласила се саопштењем поводом, како истиче, изношења података у медијима, да је клуб у блокади 293.290.025,00 динара с намјером да јавност упозна са чињеничним стањем.
ФК Војводина - Фото: Screenshot
ФК ВојводинаФото: Screenshot

Новосађани наглашавају да укупно дуговање клубова и износ блокаде нису исте категорије, и не показују укупна финансијска задужења, преносе Новости.

"Што се тиче наведене блокаде ФК 'Војводина', истичемо да је она настала неовлашћеним пуштањем мјенице, и то за непостојећи и измишљени дуг, са жељом да се опљачка и дестабилизује. То је бивше руководство клуба омогућило некоме, ко због таквих и сличних злоупотреба у привреди, има већ преко 10 кривичних пријава! Судским путем, већ неколико мјесеци, покушавамо да се заштитимо од оваквих криминалних радњи и желимо да наставимо са транспарентним и законским пословањем, за шта смо добили званичну похвалу УЕФА за финансијски фер плеј. Наша Управа од љетос ради на финансијској стабилизацији клуба, улажући максималне напоре да се понаша одговорно према држави и запосленима, а истичемо и чињеницу да смо измирила све своје обавезе према држави, то јест, да не дугујемо ни по ком основу ни динар, као и да је пре три дана исплаћена новембарска плата, што иде у прилог томе да, стратегија којом се клуб води, већ даје видљиве резултате. Наслијеђена дуговања су од 2007. године, и тешко је у кратком временском периоду измирити сва вишегодишња дуговања. Надамо се да ће званични државни органи одреаговати у интересу правде и спорта", стоји у саупштењу управе Војводине