latinica  ћирилица
13/12/2014 |  08:15 | Аутор: СРНА

Дачић једини кандидат за предсједника СП

Социјалистичка партија Србије одржаће у недјељу, 14. децембра, конгрес странке под називом "Одговорно за будућност".
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Министар спољних послова Србије Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Лидер социјалиста Ивица Дачић, који је једини кандидат за првог човјека СПС-а, изјавио је да 9. конгрес странке треба да буде конгрес промјена, те да СПС треба да има циљеве, идеје и рад усклађен са временом у којем живи.

Он је нагласио да странка коју води неће и не може да буде "музеј прошлости" и да они који то не схватају треба да уступе мјесто другима, преносе београдски медији.

Дачић је оцијенио и да ће то бити конгрес јединства, додајући да странка коју води није промијенила своја основна опредјељења, као што су социјална правда, залагање за већу стопу запослености и свеукупно благостање становништва.

За потпредсједнике странке до сада су, према писању медија, предложени Александар Антић, Бранко Ружић, Новица Тончев, Дејан Раденковић, Милутин Мркоњић, Владан Заграђанин, Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић и Дијана Вукомановић, а највише подршке имају Антић и Ружић.

У медијима се помиње и могућност да дође до промјена када је ријеч о замјенику предсједника. Ту функцију сада обавља Жарко Обрадовић, а најозбиљнији противкандидат му је Антић.

Конгрес ће бити одржан у Центру Сава у Београду.