latinica  ћирилица
13/12/2014 |  14:43 | Аутор: СРНА

Шамац: Отворен сајам пчеларске опреме, здраве хране и корпарства

У Шамцу је данас отворен 6. сајам пчеларске опреме, здраве хране и корпарства под називом "Добродошли у Посавину", који је окупио 48 излагача са подручја бивше Југославије.
Шамац: Сајам пчеларске опреме, здраве хране и корпарства - Фото: СРНА
Шамац: Сајам пчеларске опреме, здраве хране и корпарстваФото: СРНА

Сајам је отворила Нада Јовановић, директор Туристичке организације Републике Српске, која је истакла значај оваквих манифестација за туризам у Српској.

"Ова манифестација напредовала је у протекле двије године и ја бих је назвала великим посавским сајмом здравља", каже Јовановићева.

Она је нагласила да је најважније да излагачи своје производе продају и да се манифестација омасови доласком већег броја туриста.

Директор Туристичке организације Шамац Младен Радовић каже да је жеља да сајам прерасте у регионалну манифестацију.

Он истиче да акценат треба ставити на произвођаче меда и корпаре, јер је овај крај некада био други произвођач плетених производа у Европи.

"Очекујемо подршку ресорног министарства, Туристичке организације Републике Српске и општина у региону и да изађемо са туристичким пакетом пред цијели свијет", каже Радовић.

Начелник општине Шамац Саво Минић изразио је задовољство због присуства великог броја излагача.

"Срећан сам што ово подручје након мајских поплава добија подршку, коју на реалан начин треба преточити у развој и извор нових радних мјеста", рекао је Минић.

Број учесника сајма ове године већи је за 15 у односу на 2013. годину.

Организатор сајма је Туристичка организација Шамац у сарадњи са општином, а покровитељ је Министарство трговине и туризма Републике Српске.