latinica  ћирилица
13/12/2014 |  15:05 | Аутор: СРНА

Сребреница- Разговор о производњи и откупу кромпира

Одјељење за привреду општине Сребреница организовало је данас састанак потенцијалних узгајивача кромпира са подручја ове општине и представника фабрике за производњу помфрита која се гради у приградском насељу Видиковац.

Инвеститор који гради фабрику рекао је да ће она почети са радом половином идуће године и да ће запослити 40 радника, те да ће бити спремна да откупи све количине произведног кромпира на сребреничком подручју и шире.

Откупна цијена још није утврђена, али ће бити до почетка сјетве и зависиће и од квалитета кромпира.

Инвеститор је најавио да жели потписати уговоре и подстаћи производњу кромира са свима који овом културом засију површину од пет дунума и већу.

Пољопрвредници заинтересовани за производњу кромпира интересовали су се за подстицајна средства, а посебно за обезбјеђење квалитетног сјемена и механизације за обраду земљишта.

Инвеститор је рекао да ће почетком идуће године организовати састанке, сличне данашњем, у мјесним заједницама гдје има највише заинтересованих произвођача и да ће на тим састанцима пружити конкретне одговоре на данашња питања произвођача и да ће се тада детаљније говорити о условима будуће сарадње.

Интересовање пољопривредника за овај састанак и производњу кромпира у сребреничкој општини је изражено, а томе посебно доприноси сигурност пласмана рода кромира.