latinica  ћирилица
13/12/2014 |  16:25 | Аутор: РТРС

Сунчано и топло за ово доба године

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати пријатно топло вријеме за ово доба године, са сунчаним периодима.
Бански двор и Палата Републике - Фото: РТРС
Бански двор и Палата РепубликеФото: РТРС

 
Јутарња температура од минус један на истоку до шест на југу и западу, а на планинама минус четири, док ће највиша дневна температура бити од седам до 14, на југу и западу до 16, а на планинама пет степени Целзијусових.

Из Хидрометеоролошког завода Републике Српске саопштавају да ће сутра ујутро бити топлије него претходних дана и претежно ведро, док је магла могућа понегдје на северу и истоку око ријека и по котлинама.

Током дана пријатно топло уз сунчане периоде, на сјеверозападу уз више облака.

Вјетар слаб јужног смјера.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Фоча три, Хан Пијесак четри, Сарајево и Соколац седам, Зеница осам, Билећа 10, Бијељина, Приједор, Неум и Ливно 12, Добој 13, Мркоњић Град, Тузла и Бихаћ 14, Градачац 15, те Бањалука 17 степени Целзијусових.

Према прогнози метеоролога, у понедјељак, 15. децембра, задржаће се топло вријеме за ово доба године уз сунчане периоде и највишу дневну температуру од осам до 15, а на планинама око пет степени Целзијусових.

Увече и у ноћи ка уторку на југозападу почиње слаба киша.