latinica  ћирилица
13/12/2014 |  17:39 | Аутор: СРНА

Стефановић: Затворити пут на Ади Хуји

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић позвао је Градску управу Београда да затвори пут на Ади Хуји, гдје се догодила још једна саобраћајна незгода.

 "Иако је саобраћајницу, колико ми је познато, саградило приватно лице на поседу Луке Београд, па самим тим није у надлежности града Београда и општине Палилула, потребно је што пре затворити пут како се не би догодила нова несрећа, попут оне у којој је пре само три недеље страдало троје младих људи", рекао је Стефановић.

Полиција је спремна, како је додао, да се укључи у акцију да би се аутомобилима онемогућио прилаз кеју и води, пренијели су београдски медији.

"У међувремену саобраћајна полиција појачаће контроле на Ади Хуји", поручио је Стефановић.

Један аутомобил рано јутрос слетио је са пута на Ади Хуји и зауставио се на бетонском дијелу на самом уласку у ријеку, у близини мјеста где се недавно утопило троје младих кад су аутомобилом упали у Дунав.

У МУП-у Србије речено је да нема повријеђених и да се аутомобил кретао прилагођеном бризином и зауставио на ивици, односно бетону на самом уласку у ријеку.

Крајем новембра аутомобил у којем је било шесторо младих слетио је у Дунав на Ади Хуји, три особе су успјеле да се спасу, док су три погинуле.