latinica  ћирилица
13/12/2014 |  18:29 | Аутор: Агенције

Затворен дио критичног пута ка Ади Хуји

Јавно предузеће "Београдпут" затворило је дио критичног пута који води ка Ади Хуји из Вишњичке улице, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.
Затворен дио пута ка Ади Хуји - Фото: ТАНЈУГ
Затворен дио пута ка Ади ХујиФото: ТАНЈУГ

 Мали је рeкао Танјугу да је критичaн пут ка Ади Хуји дивљи, некатегорисан, пробијен прије више година на приватном земљишту чији су власници општина Палилула и Лука Београд.

"Његово одржавање није у надлежности града, али упркос томе, претходних недјеља активно се радило на проналажењу рјешења да се тај пут обезбиједи", рекао је градоначелник.

Додао је да је Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре у сриједу доставило Граду рјешење о затварању тог дијела пута за саобраћај, на основу кога је Секретаријат за саобраћај дао налог ЈП "Београдпут" да се то и реализује.

Мали је додао да је Град имао рок од 30 дана да поступи по том рјешењу, а након данашњег догађаја предузета је хитна акција како се на тој нелегалној дионици више никада не би догодиле сличне незгоде.

"Данас сам разговарао са предсједником општине и чланом вијећа задуженим за саобраћај који ће разговарати са власницима локала који се налазе на овој локацији. Они ће у договору са општином и Луком Београд, који су власници земљишта на којем се налази пут, морати да нађу начин како да се обезбиједи та саобрацјајница", рекао је Мали.

Град Београд је, како је закључио, спреман да помогне општини тако што ће Секретатијат за саобраћај урадити пројекат, након чега ће општина моћи да предузме све мјере у циљу повећања безбједности на том дијелу пута.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић раније је позвао Градску управу да затвори пут на Ади Хуји, гдје се догодила још једна саобраћајна незгода.

Један аутомобил рано јутрос слетио је са пута на Ади Хуји и зауставио се на бетонском дијелу на самом уласку у ријеку, у близини мјеста гдје се недавно утопило троје младих кад су аутомобилом упали у Дунав.