latinica  ћирилица
13/12/2014 |  18:52 | Аутор: Агенције

"USA Today": Ђоковић најбољи у 2014.

Најтиражнији амерички дневни лист Ју-Ес-Еј-Тудеј ("USA Today") прогласио је првог играча свијета Новака Ђоковића за најбољег тенисера у 2014. години.

За судије избора који су направили часопис Ју-Ес-Еј-Тудеј и Тениски канал (www.tennischannel.com) изабрани су бивши најбољи играчи свijета Мартина Навратилова и Џим Куријер, као и новинар Даг Робсон.

Од њих је тражено да одаберу три најбоља тенисера и три најбоља меча и да након тога изаберу најбоље у овој години.

Одлучили су да је српски тенисер Новак Ђоковић најбољи играч, а његов меч са Швајцарцем Роџером Федерером, у финалу Вимблдона, проглашен је за најбољи меч у 2014. години.

"Новак је изабран за најбољег јер је освојио Вимблдон и пошто је доминантном игром у завршници годину завршио на првом месту АТП листе. Био је невjероватно константан, остварио је скор од 61 побjеде и осам пораза, али је освојио и седам титула", рекао је Џим Куријер.

Судије су донијеле једногласну одлуку да је финални меч Вимблдона, који је Ђоковић добио после пет сетова, најбољи у 2014. години. Српски тенисер тада је победио освајача 17 гренд слем титула са 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Тај меч је спасио Ђоковићеву сезону. Да је Федерер освојио пети сет, највјероватније би годину завршио на првом мјесту АТП листе", рекао је новинар часописа Ју-Ес-Еј-Тудеј Даг Робсон.

У конкуренцији за најбољег играча била је и прва тенисерка свијета Американка Серена Вилијамс, као и трећа на WТА листи Румунка Симона Халеп.