latinica  ћирилица
13/12/2014 |  19:12 | Аутор: РТРС

Званичници РС на славском пријему у Белом двору (ВИДЕО)

Поводом крсне славе краљевске породице Карађорђевић – Светог Андреја Првозваног, вечерас је у Белом двору у Београду организован славски пријем. Међу бројним угледним узваницима, пријему су присуствовали и званичници из Републике Српске.

 Престолонасљедник Александар Карађорђевић срећан је што и ове године у Белом двору прославља крсну славу, која је, подсјећа , традиција православне цркве. У госте су му стигле бројне угледне личности, неке од њих и из Републике Српске.

 "Велико хвала што сте дошли из Републике Српске, Република Српска у срце у наше срце такође, и као ви знате – моја супруга и ја смо били на посета за неколико ствари, зато што поплава је било врло лоше за људе који живе тамо, било је врло лоше, морамо да вратимо.", навео је престолонасљедник Александар Карађорђевић.

 Славу је домаћинима честитао и предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић, који подсјећа да је породица Карађорђевић нашем народу дала подршку да превазиђе недавне елементарне непогоде.

" Престолонасљедник је увијек присутан и на нашем простору, као на сваком дијелу гдје српски народ живи и ради. И у овој несрећи били су заједно са нама, посјетили су са адекватним даровима, поклонима, али мање је то вриједно од саме људске пажње коју је указао својим присуством,” каже предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић.

Славском пријему у Белом двору и ове године присуствовале су бројне личности из политичког, јавног, пословног и културног живота Србије и Републике Српске, као и дипломатског кора.