latinica  ћирилица
14/12/2014 |  10:40 | Аутор: СРНА

Мајка владике Јована апелује за спас сина

Галена Вранишковски, мајка митрополита скопског и архиепископа охридског Јована, који тамнује у Скопљу због оданости Српској православној цркви, каже да је живот њеног сина угрожен и апелује да му се помогне.

"Молим сваког ко може да му помогне. Познајем свог сина. Никада ми не би рекао `Мајко, тешко ми је`, да му заиста није тешко. Никада ми не би рекао `Живот ми је у опасности`, да тако заиста није", рекла је Галина Вранишковски за "Вечерње новости".

Митрополит Јован је током посљедњег сусрета са мајком у Управи за извршење санкција Министарства правде у Скопљу упутио драматично писмо у коме је упозорио да му се пријети ликвидацијом.

Он наводи да писмо није насловљено ни као молба, ни као жалба, ни као захтјев, већ да је "један акт да се не би заборавила данашњица".

"Да се не заборави да је архиепископ Јован досљедни насљедник својих претходника, који се ни по цијену живота није одрекао вјере, Цркве и њеног јединства. Упозоравам да ми се пријети ликвидацијом коју је најлакше остварити управо у затвору", поручио је владика Јован у писму.