latinica  ћирилица
14/12/2014 |  17:22 | Аутор: СРНА

Шараба: Није тренутак за позивање грађана на улицу

Предсједник Градског одбора НДП-а Требиње Слободан Шараба рекао је да је свјестан тежине ситуације у којој се град налази након што су средства остала заробљена у Бобар банци, али да није тренутак да се грађани позивају на улицу.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Поводом изјаве градоначелника Требиња Славка Вучуревића да је град банкротирао, да се не могу исплатити средства и да ће позвати грађане на улицу, Шараба је рекао да је излазак на улицу "задња ствар" и да то није приоритет у рјешавању проблема.

"Мислим да треба да се закаже ванредна сједница Скупштине града и да нас градоначеник обавијести да ли се обратио надлежним државним иституцијама и какав одговор је добио", рекао је Шараба.

Он каже да је на претходној сједници Скупштине града усвојен закључак којим су дата овлаштења градоначелнику да може да предуземе све мјере из своје надлежности.

Шараба сматра да би Вучуревић након тога требало да организује и састанак са представницима свих политичких партија о даљим смјерницама и активностима, истичући да "град није само градоначелников".

"Морамо договорити шта конкретно радити убудуће да град нађе излаз из ове ситуације, а сваки позив грађана на улицу није разуман", рекао је Шараба.

Требињски градоначелник Славко Вучуревић позвао је Владу Републике Српске, Народну скупштину, надлежно министарство и Агенцију за банкарство да се одреде према случају Требиња и помогну граду који је банкротирао због "заробљених" средстава у Бобар банци.

Вучуревић је прецизирао да је у Бобар банци, између осталог, заробљено 2.338.000 КМ оперативних финансијских средстава, као и 100.000 КМ додатних, која су легла на рачун после принудне управе, иако је, како каже, било речено да ће та средства бити враћена.