latinica  ћирилица
14/12/2014 |  23:09 | Аутор: novosti.rs

Човић: Имамо новца за појачања, Радоњић се пита

Први човјек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић је гостујући на РТС нагласио да у клубу имају новца за евентуална појачања за ТОП 16 фазу Евролиге.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

Размишљамо о томе, али морамо да обратимо пажњу на финансијски моменат. Буџет клуба за ову сезону је 3,6 милиона евра, два милиона евра вучемо из протеклог периода, тако да је укупно ова сезона негде на 5,6 милиона евра. Зависи од стручног штаба хоће ли доћи до појачања. Још један битан фактор, тим који добија се не мијења", рекао је Човић на гостовању Радио телевизији Србије.

Због срамне одлуке Евролиге, меч са Лаборал Кућом ће се играти у празном "Пиониру".

"Нанијели су нам велику неправду, казнили су нас на правди Бога. Наредне недејље ћемо разговарати са челницима Евролиге, али ћемо утакмицу одиграти без публике. Судија је одлуку образложио уз ријечи да је невјероватно да Звезда није знала ништа о доласку навијача, иако смо аргументовали да то није тачно. Извјештај турске полиције каже да су они знали да су навијачи ушли у државу и да су рекли да немају карте. Све у свему, казнили су нас ни због чега. Галатасарај као да није кажњен, какава је то порука послата? Немојте да идете у Турску, јер можете да будете убијени, а послије тога и кажњени", јасан је Човић.

На крају се осврнуо на недавно писмо које је ФИБА послала седишту АБА лиге због сумњи у пословање регионалног такмичења.

"То је ФИБА урадила и једва чекам да рашчистимо односе по систему гдје је Јадранска, а гдје домаћа лига. Из простог разлога што Звезда, као ријетко који клуб, има највеће проблеме са тим нерашчишћеним стварима, попут оног да наши навијачи не долазе на утакмице АБА лиге. Не бих волио да имамо сталне замјене теза да је АБА лига уништила српску кошарку, јер то није тачно. Треба да направимо нови систем у домаћем првенству и националној лиги", закључио је Човић гостовање на "РТС".