latinica  ћирилица
16/12/2014 |  07:02 | Аутор: РТРС

Адмир Аџем више није тренер Жељезничара

Фудбалски клуб Жељезничар остао је без досадашњег шефа стручног штаба Адмира Аџема, пише портал Мондо.

"Проблем са овом техничком чињеницом нисмо имали до октобра до када је Аџем имао условну лиценцу коју је стекао уписом курса за профи лиценцу. Међутим, пооштреним критеријима ФС БиХ морали смо нешто учинити по том питању. Иако су ове формално-правне ствари требале бити ријешене још у октобру, нисмо жељели мијењати шефа стручног штаба у току сезоне, тако да смо сачекали ову првенствену паузу у којој ће ова промјена бити најбезболнија", рекао је за предсједник Жељезничара Мирсад Шиљак.

Аџем остаје у клубу, али ће се вратити у омладински погон, гдје је радио до јуна, када је на клупи плавих замијенио Дину Ђурбузовића.

"Договорили смо споразумни прекид сарадње и заиста нисмо имали никаквих проблема у комуникацији, јер смо сви свјесни да је ова одлука најбоља за Клуб. Аџем ће се вратити на своју претходну позицију у Омладинском погону, а Клуб ће наставити финансирати његову едукацију за профи лиценцу", додао је Шиљак.

Име новог шефа стручног штаба биће објављено на ванредној прес конференцији, која ће бити одржана у сриједу у пријеподневним часовима на "Грбавици".

"Нема потребе да одуговлачимо са тим с обзиром да већ имамо људе који познају ситуацију у Клубу и екипи. Великих промјена у систему рада неће бити", поручио је предсједник Жељезничара.

Како незавнично сазнајемо, нови кормилар могао би бити Аџемов досадашњи помоћник Алмир Мемић.

Жељезничар је јесењу сезону у Премијер лиги БиХ завршио на четвртом мјесту, са четири бода заостатка у односу на водећи Широки Бријег.