latinica  ћирилица
16/12/2014 |  12:56 | Аутор: РТРС

Борац и Звезда за помоћ Далибору и Ненаду

Рукометаши Борац М:тела и Црвене звезде одиграће у сриједу са почетком у 20.00 часова пријатељску хуманитарну утакмицу.

Разлог одигравања ове утакмице је акција са циљем да се прикупе новчана средства за Далибора Јокића, који је недавно оболио од рака тестиса и плућа и малог Ненада Јокића из села Полом код Братунца (седмомјесечне бебе која је рођена без једњака и храни се помоћу катетера).

Рукометаши Борца радо су се одазвали овом мечу, као што су и раније учествовали у сличним акцијама.

"Ми волимо играти хуманитарне утакмице, зато што путем тих мечева помажемо особама којима је то потребно и ја се надам да ће трибине 'Борика' бити испуњене како би се скупила што већа средства и тако помогло обољелима", рекао је за РТРС рукометаш бањалучког клуба, Стефан Јанковић.

Судећи према имену противника, којег са клупе предводи легендарни Ненад Перуничић, публика ће имати шта да види у сутрашњем мечу, у којем је резултат у другом плану.

"Иако се ради о хуманитарном мечу, мислим да ће играчи обје екипе максимално озбиљно приступити утакмици. Звезду са клупе води Ненад Перуничић, који је својевремено био најбољи лијеви бек на свијету", додао је Јанковић.

Рукометаши Звезде ће након утакмице продавати своје дресове како би помогли ову акцију, а за сличан потез опредијелили су се и из табора Борца.

"Ми играчи смо, са стручним штабом, одрадили тактичку припрему за овај меч, а сасвим сигурно ће челници клуба, као и челници Звезде одлучити за продају сувенира Борца, мајица и дуксева, и на тај начин скупити додатна средства за помоћ Далибору и Ненаду", додао је Јанковић.

Звезда и Борац су велики ривали, то су двије екипе које никада нису напуштале савезну Лигу бивше југославије.

"Сви љубитељи рукомета знају ко су Црвена звезда и Борац, ривалство између клубова постоји дуги низ година, како на паркету, тако о међу навијачима и желио бих овим путем да се захвалим навијачима Борца који су прешли велики пут како би нас гледали у Скопљу у посљедњем мечу СЕХА лиге са Вардаром", додао је рукометаш Борца.

Подршка "Лешинара", који су покренули акцију "стоп гашењу Рукометног клуба Борац" је од великог значаја играчима бањалучког тима.

"Када смо изашли на терен у Скопљу, и видјели их у дворани, било нам је пуно срце, и тиме су показали колико заиста воле Борац и Бањалуку".

Хуманитарни меч између Борац М:тела и Црвене звезде игра се у сриједу 17.12, у бањалучкој дворани "Борик", са почетком у 20.00 часова.