latinica  ћирилица
16/12/2014 |  13:40 | Аутор: СРНА

Поклони поводом Никољдана дјеци у "Зотовићу"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић присуствовала је данас приредби коју су, поводом никољданских празника, уприличила дјеца смјештена у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци и том приликом им уручила пригодне поклоне.
Бањалука:"Др Мирослав Зотовић" одликовање запосленима - Фото: СРНА
Бањалука:"Др Мирослав Зотовић" одликовање запосленимаФото: СРНА

"Сваке године Министарство је у `Зотовићу` и увијек нас обрадује приредба коју дјеца припреме. Лани смо им дали 10.000 КМ за сензорску собу, а ове године смо припремили пригодне пакетиће, јер дјеца то највише воле", рекла је Тешановићева новинарима.

Она је навела да је дјеци која бораве у Заводу потребна посебна брига и захвалила особљу и руководству ове установе који велику пажњу поклањају дјеци.

Портпарол Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић“ Тања Мандић Ђокић рекла је да дјеца која бораве у Заводу сваке године припремају пригодан програм поводом празника Светог Николе, те да је Завод већ познат о томе.

"Овом приредбом желимо да захвалимо свима са којима сарађујемо током године, представницима Министарства и других јавних институција, невладиних организација и привредних субјеката који мисле на нашу дјецу, али не само на овај дан него током цијеле године", истакла је Ђокићева.

Она је рекла да сваке године постоји тема на коју се жели скренути пажња јавности, наводећи да је то ове године значај адекватних ортопедских помагала за дјецу са инвалидитетом, посебно инвалидских колица.

"Доступност и кориштење индивидуално прилагођених помагала омогућава дјеци са инвалидитетом да максимално искористе своје потенцијале и лакше учествују у животу заједнице", каже Ђокићева.

Она је рекла да су поклоне за дјецу у Заводу, поводом Светог Николе, традиционално донирали кабинет предсједника Републике Српске и компанија "М:тел", те да сви гости који дођу на приредбу донесу поклоне за никољданску чизмицу.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић рекла је да град, као и сваке године, подржава припрему овакве дјечије приредбе, истичући да је она сваки пут посебна и пуна емоција.

"Посебно задовољство је бити данас ту, међу овом дјецом", нагласила је Бркићева и додала да сви запослени у Заводу заслужују искрене честитке, као и дјеца.

Према њеним ријечима, град је припремио пригодне поклоне за дјецу, који су раније достављени Заводу.

Васпитачица у Заводу Божана Савановић каже да је рад са дјецом у Заводу изузетно захтјеван и да је потребно уложити много времена. "Оно што уложите вјерујте да они врате двоструко, тако да сам презадовољна и драго ми је да радим са њима", рекла је Савановићева.

Она је додала да је на данашњој приредби учествовало 15 малишана, а да се на Дјечијем одјељењу Завода на рехабилитацији налази између 65 и 70 дјеце.

Слађана Стефановић, која је учествовала у данашњој приредби, рекла је да је у припрему представе уложено много времена и труда, те да се сва дјеца веселе Никољдану и предстојећим празницима.