latinica  ћирилица
16/12/2014 |  13:44 | Аутор: СРНА

Савчић: Тражимо измјене закона о правима бораца

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да ће од представника новог сазива Владе Српске приоритетно тражити цјеловит програм збрињавања демобилисаних незапослених бораца, као и рјешавање осталих проблема борачких категорија.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

- Тражићемо измјене Закона о правима бораца и пред нама је захтјеван посао припреме приједлога према ресорном министру, као и свеобухватна анализа досад предузетих мјера на рјешавању проблема борачке популације, рекао је Савчић новинарима у Добоју прије састанка са представницима борачких организација из Добоја и Петрова.

Он је навео да руководство Борачке организације Републике Српске, као и друге општинске и градске организације нису задовољне извршеном категоризацијом, за коју каже да је једно од отворених питања.

- Закључно са 10. децембром евидентирана су 120.623 борца прве категорије. Укупно је категоризовано више од 213.000 бораца у седам група и општа је оцјена да то није урађено на прави начин, указао је Савчић.

Предсједник Скупштине Борачке организације града Добој Миладинко Ковачевић рекао је да је састанак организован због многобројних проблема градске оранизације, у намјери да се заштите интереси Борачке организације Републике Српске и градске организације.

Предсједник Борачке организације општине Петрово Душан Дујковић изразио је незадовољство због незапошљавања бораца и чланова породица погинулих бораца и инвалида, указавши на потребу измјене постојећег Закона о правима бораца.