latinica  ћирилица
16/12/2014 |  16:10 | Аутор: РТРС

Сутра облачно са кишом

У већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ сутра ће бити претежно облачно са кишом.

У Херцеговини и југозападним подручјима на снази је црвени метеоаларм због интензивних падавина, повремено праћених грмљавином.

Током дана киша ће слабити и престати најприје на сјеверу и западу, а касније и у осталим крајевима, тако да ће у другом дијелу дана бити и сунчаних интервала, уз промјенљиву облачност, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура износиће од два до осам, на југу до 11, а дневна од седам до 12, на југу до 16 степени Целзијусових.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било претежно облачно, са кишом у јужним и централним подручјима. У вечерњим часовима, у јужним подручјима, очекују се облиније падавине.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница нула, Фоча и Рудо два, Вишеград и Хан Пијесак четири, Соколац и Чемерно шест, Гацко, Србац, Иван-седло, Купрес и Сребреница седам, Калиновик, Невесиње, Бугојно и Зеница осам, Мраковица, Сански Мост, Тузла и Зворник девет, Нови Град, Билећа, Бањалука, Бијељина, Добој и Мостар 10, Рибник, Мркоњић Град, Дринић, Ливно, Приједор и Сарајево 11 сепени Целзијусових.

У Дрвару, Градачцу и Стоцу у 13.00 часова било је 12 степени Целзијусових, у Бихаћу и Требињу 13, а у Неуму 14 степени Целзијусових.