latinica  ћирилица
16/12/2014 |  20:24 | Аутор: Б92

Украдени трофеји Ред Була пронађени у језеру

Дио трофеја Ред Була који су украдени из сједишта тима у Милтон Кинсу прије десетак дана пронађен је у језеру Хорсшу.

Више од 60 трофеја украдено је 6. децембра када су шесторица разбојника аутомобилима улетјели кроз улазна врата сједишта Ред Була.

Језеро Хоршу се налази око 120 километара у Милтон Кинзу, а трофеји су пронађени тамо у понедјељак ујутро, када су их примијетили пролазници.

"Око 20 трофеја је пронађено, али блиско сарађујемо са Ред Булом да бисмо утврдили тачан број, пошто су неки оштећени", истакао је детектив Крис Оукмен.

Шеф екипе Ред Була Кристијан Хорнер рекао је послије пљачке да су већина трофеја били реплике, пошто су возачима припали оригинали, али да то никако не умањује озбиљност инцидента.

"Очигледно је да нас је погодила ова озбиљна пљачка, у којој су починиоци аутомобилима улетјели кроз наша улазна врата и украли више од 60 трофеја, за које су нам биле потребне године вриједног рада да бисмо их освојили. Претрпјели смо велику штету и ово је посебно узнемирило наше обезбјеђење које је у тим тренуцима било у фабрици. Починиоци су узели предмете који не само да им не припадају, већ представљају вриједан рад великог броја људи. Када се и изузме начин на који се све десило, није нам јасно зашто би неко украо ове трофеје. За тим они су од велике вриједности, али овако вриједе веома мало, а поред тога већина су реплике", истакао је тада Хорнер.

Хорнер је такође истакао и да ће се у тиму постарати да фабрика буде мање доступна у будућности, иако ће тиме највише бити погођени љубитељи Формуле 1 који путују у Милтон Кинз да би видјели трофеје и болиде.