latinica  ћирилица
16/12/2014 |  20:42 | Аутор: СРНА

Уручена признања "Најменаџер године"

Добитници признања "Најменаџер БиХ за 2014. годину" на 31. избору у Бањалуци су генерални директор "Електропривреде" Мостар Никола Крешић, генерални директор "Творнице машина" Травник Сњежана Кепрунер и генерални директор привредног друштва "Игман" из Коњица Ђахид Муратбеговић.

Добитници овог признања, по избору Дирекције за избор "Најменаџера БиХ, југоисточне и средње Европе", су и директор трговачког ланца "Конзум" Давид Долинар, директор "Петрол БХ Оил компани" Урош Бидер и донедавни директор Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Раденко Лакетић.

Награду за животно дјело "Златни глобус" освојили су генерални директор "БХ телекома" Неџад Решидбеговић и директор компаније "Уникс гинекс" из Горажда Јусуф Хубјер.

Признање "Најменаџери деценије" су добили предсједник Надзорног одбора компаније "Унис ток" из Калесије Сеад Џафић и директор Фабрике обуће "Бема" из Бањалуке Маринко Умићевић, а златну плакету за најбољу страну инвестицију у БиХ добио је директор компаније "Ремус" из Санског Моста Ото Креш.

Генерални директор компаније "ПМП Јелшинград ФМГ" из Градишке Бранислав Бањац, генерални директор "Пиваре" из Тузле Фахрудин Салиховић, директор компаније "Житопромет" из Бијељине Славиша Мијатовић добитници су награда за континуиран раст и развој компаније.

Власник и предсједник Надзорног одбора компаније "Глобус груп" из Бијељине Миленко Зупур добитник признања за "Најменаџера и најкомпанију у области ивент менаџмента".

За успјех у нафтно-трговачкој дјелатности признања су добили директор и власник компаније "Пластекс" из Грачанице Сеад Терзић и власник и менаџер компаније "Тиоил" из Биле Тихомир Матошевић, а за стварање бренда власник и генерални директор "Мелик групе" Анес Прохић и власник и директор компаније "Боснет" из Тузле Самир Лагарија.

Шпаркасе банка Сарајево и њен генерални директор Санел Кустурица добитници су признања "Најбанка и најменаџер у банкарству", док су признања за "Најбанку и најменаџера у банкарству деценије" освојили бањалучка Нова банка и њен генерални директор Милан Радовић.

Специјално признање за успјешан подстицај развоју бизниса уручено је директору Мисије USAID-а у БиХ Дејвиду Барту, златна плакета - "Најамбасадор за 2014. годину" уручена је амбасадору Кине у БиХ Донгу Чунфенгу, док је признање "Најминистар" добио министар енергетике, рударства и индустрије Федерације БиХ Ердал Трхуљ.

Најбољи начелници општина у овој години су градоначелник Зенице Хусеин Смајловић, начелник општине Прњавор Синиша Гатарић, градоначелник Бихаћа Емџад Галијашевић и начелник општине Илиџа Сенаид Мемић.

Добитници златне плакете у области медицине су директор Специјалне болнице "Центар за срце" из Тузле Емир Кабил, директор Поликлинике са дневном болницом из Матузића Емир Чабрић, директор Завода здравственог осигурања Зеничко-добојског кантона Сенаид Бегић и оснивач компаније "Флора" из Сарајева Мехмедалија Жмирић.

Власник и главни уредник "Фејс ТВ" Сарајево Сенад Хаџифејзовић добитник је златне плакете за "Најменаџера у области информисања", док је директор Националног парка "Уна" из Бихаћа Амарилдо Мулић добитник овог признања у области туризма.

Признање за "Најинститут" добио је Ветеринарски институт "Др Васо Бутозан" из Бањалуке, а његов директор Драго Недић добитник је признања "Најменаџер у области науке".

Признање за област спорта уручено је мушкој рукометној репрезентацији БиХ, њеном селектору Драгану Марковићу и генералном секретару Рукометног савеза Смаји Карачићу.

Свечаној додјели признања у Културном центру Бански двор присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић, бројни привредници, те представници културног и јавног живота.