latinica  ћирилица
17/12/2014 |  08:36 | Аутор: sportske.net

Зашто је Нејмар одбио Сити?

Љето 2013. године донијело је један од најзначајнијих трансфера у скоријој историји фудбала.
Нејмар да Силва Сантос Јуниор - Фото: AP
Нејмар да Силва Сантос ЈуниорФото: AP

Бразилско чудо од дјетета, сада капитен селекције своје земље, нови вођа и идол бразилске омладине, Нејмар, ријешио је да се пресели у Европу.

Клубови су стајали у реду, истраживали су могућност да доведу фудбалера који осим играчких квалитета нуди и невјероватан маркетиншки потенцијал. Реал Мадрид и Барселона су се ухватили у "Ел Класико" клинчу, из прикрајка су вребали остали (финансијски) моћници.

Желио је Нејмара и Манчестер сити.

Контактирали су "грађани" Сантос у љето 2013. године, али су убрзо сазнали да немају никакве шансе да остваре жељени трансфер. Вјероватно су се збунили када су чули разлог, који јесте несвакидашњи.

Наиме, како открива репсектабилни и добро обавијештени "Гардијан", Нејмар је у то вријеме чврсто вјеровао (можда то и даље мисли) да би му за играње по "блатњавим теренима Премијер Лиге" биле потребне "специјалне копачке", те да није хтио да ризикује.

Од тада је Нејмар играо на енглеским теренима у дресу Бразила, у наредној фази Лиге шампиона играће управо на свом несуђеном стадиону, "Етихаду", имаће још једну прилику да потврди или оповргне своја увјерења.

Слажемо се да сунчана Барселона увијек има карту више у преговорима са конкурентима, док предрасуде оваквог типа иду на уштрб Енглеза.