latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:07 | Аутор: СРНА

Добој - Отворен обновљени мост на ријеци Босни

Директор мисије УСАИД у БиХ Дејвид Барт и замјеник градоначелника Добоја Драган Василић данас су у Добоју званично отворили мост Баре-Костајница преко ријеке Босне, који је оштећен током мајских поплава, за чију санацију је утрошено 119.290 КМ.
Добој - Обнова моста на Босни - Фото: СРНА
Добој - Обнова моста на БосниФото: СРНА

Пројекат је реализован у оквиру програма ЦЕСТА намијењен економском јачању локалних заједница настрадалих током мајских поплава, а градске власти су обезбиједиле 22.492 КМ од износа потребног за санацију кроз радове, материјал и услуге.

Пројекат је провела хуманитарна организација "Католик рилиф сервис" из Сарајева, а извођач радова је предузеће "Риал шпед" из општине Добој Исток у Федерацији БиХ.

Директор мисије УСАИД-а у БиХ Дејвид Барт изразио је задовољство што ће обновљени мост поново повезивати становнике насеља Баре, Костајнице и града Добоја.

Он је навео да је ова организација обезбиједила 14,7 милиона долара помоћи подручјима која су претрпјела штету током поплава.

Замјеник градоначелника Добој Драган Василић најавио је наставак сарадње са УСАИД-ом када је ријеч о развоју програма чишћења градске канализације, подсјетивши да је ова организација након мајских поплава учествовала у санацији пумпне станице "Луке" те прецрпној станици у добојском насељу Пољице.

Представник "Католик рилиф сервиса" из Сарајева Санела Имамовић рекла је да је пројектом реконструисан и оштећени дио приступног пута да би се осигурао слободан и безбједан приступ и прелазак моста за више од 5.000 становника сусједних насеља. Истовремено ће, захваљујући обновљеном мосту, предузећима бити смањени трошкови превоза, јер су до сада користили алтернативне правце и забиљежили губитке у пословању и до 40 одсто.