latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:16 | Аутор: Мондо

Нове подјеле у Заједници Суперлиге Србије

Горан Милановић, предсједник Фудбалског савеза Источне Србије и ФК Јагодина или Зоран Шћепановић, предсједник ФК Војводина?

То је била дилема прије почетка изборне сједнице Заједнице Суперлиге Србије, која је у сриједу, у 13 часова, почела у Кући фудбала Србије у Старој Пазови.

Међутим, чим је засједање почело, дилеме око тога ко ће постати нови предсједник Заједнице више није било, већ се појавила дилема да ли ће сједнице, тј. кворума уопште бити, јавља репортер МОНДА са лица мјеста!

Наиме, уз ријечи да овако "не вриједи радити" и да "су се многе ствари промијениле јуче у току дана и данас ујутру", Милановић је напустио салу, а за њим су изашли и представници ФК Партизан, ФК Доњи Срем, ФК Јагодина, ФК Вождовац и ФК Борац Чачак, док представници ФК Нови Пазар ФК Младост Лучани нису ни дошли у Пазову!

Овај инцидент само је потврдио да у српском фудбалу постоје озбиљне подјеле, а посљедња у низу поларизација потврђује и то да се фудбласка Србија не дијели искључиво по принципу Звезда - Партизан и Томислав Караџић - Звездан Терзић (иако се и овде, можда, могу пронаћи сличности).

Било је предвиђено да гласање буде јавно, као и да се онда остави времена до фебруара наредне године за избор потпредсједника Заједнице.

Ове недјеље, одржани су и избори у Фудбалском савезу Војводине, који ће од сада водити предсједник ФК Спартак из Суботице, Драган Симовић, један од кандидата за потпредсједника Заједнице.