latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:22 | Аутор: Мондо

Нуркић: Нећу играти за приватну репрезентацију БиХ

Центар НБА лигаша Денвер Нагетса Јусуф Нуркић изјавио је да неће играти за Босну и Херцеговину док су у Кошаркашком савезу БиХ Харун Махмутовић, Игор Стојановић и Дино Конаковић.

Репрезентација БиХ ће на Еуробаскету 2015. године дефинитивно ће бити без Јусуфа Нуркића, који је у изјави за "Дневни аваз" појаснио због чега је затворио врата националном тиму, преноси Мондо.

"Све разумијем. Да се од мене покушава направити издајник и да су људи који то тврде безгрешни и да је нормално на фејсбуку комуницирати на начин на који комуницирају... Међутим, да ми неко шаље поруке, пријети мени, мојој породици, преко тога нећу прећи. Ко је човјек који доводи у питање мој патриотизам, да ли исти онај који је помогао диву као што је КК Босна да се угаси. Играо сам и увијек ћу играти за репрезентацију Босне и Херцеговине, али нећу за приватну коју воде Харун Махмутовић, Игор Стојановић и Дино Конаковић. Свјестан сам да ће људи након овога тумачити ствари како хоће, да ће бити оних који ће ме пљувати, али с тим сам се помирио. Немам живаца ни воље о тој теми расправљати", рекао је Нуркић.

Нуркићев уговор који је прошлог љета парафирао са "Нагетсима" има и клаузулу према којој овога љета мора играти Љетну лигу.

"То је била цијена да бих ове године играо за У-20 репрезентацију. Да су другачије околности био бих спреман прекршити и ту клаузулу те платити велику своту новца на име казне да бих играо на Еуробаскету 2015".

Центар Денвера је додао и да је прије неколико година био близу доласка у Босну, али је тадашњи директор студената, а садашњи предсједник КСБиХ Елмедин Конаковић, процијенио да није перспективан.

"Па и ја сам нуђен Босни, али је Дино Конаковић, тада директор клуба, процијенио да сам неперспективан и да имају много бољих играча тренутно у клубу. Морао сам потражити срећу негдје друго, што се десило у Словенији", закључио је Нуркић.