latinica  ћирилица
17/12/2014 |  16:55 | Аутор: РТС

Реал спремио 41 милион евра за Де Хеу

Реал Мадрид је спремио је чак 41 милион евра за трансфер голмана Давида де Хее из Манчестер јунајтеда, чиме би изједначио рекордан трансфер Ђанлуиђија Буфона из Парме у Јувентус 2001. године, преноси Ас.

Исти избор наводи да капитен "краљевског тима" Икер Касиљас није убиједио тренера Карла Анчелотија да је прави и, још важније, дугорочни избор, са чиме се слаже велики дио навијача. Због тога је Италијан спреман да направи промјену на голу и ангажује девет и по година млађег Де Хеу.

Де Хеа игра у одичној форми на "Олд трафорду" и већ је угрозио Касиљасов статус првог голмана селекције Шпаније, уговор са Јунајтедом истиче 2016. године.

Он је члан "црвених ђавола" од 2011. године, када је стигао из Реаловог градског ривала Атлетика. Уколико напусти тим Луја ван Гала највјероватније би га наслиједио такође Шпанац, Виктор Валдес, с обзиром на то да некадашњи голман Барселоне након опоравка од повреде тренира са Јунајтедом.

Де Хеа је за А селекцију Шпаније до сада одиграо три утакмице, док је са младим тимом (играчи до 21 године) два пута био шампион Европе, а исти успјех остварио је и са селекцијом до 17 година.

Са Јунајтедом је освојио Премијер лигу 2013, два Комјунити шилда (2011, 2013), а са Атлетиком Лигу Европе и Суперкуп Европе 2010. године.