latinica  ћирилица
17/12/2014 |  17:01 | Аутор: РТС

Заједница суперлигаша: Шћепановић наслиједио Терзића

Подјеле у српском фудбалу, трвења између два највећа клуба, па онда између два највећа клуба и челника Савеза, воде ка колапсу ионако нестабилног и израњаваног система.

Примјер за то виђен је и данас у Старој Пазови, гдје је биран нови предсједник Заједнице суперлигаша.

Председник фудбалског клуба Војводина Зоран Шћепановић изабран је на мјесто првог човјека Заједнице суперлигаша, на бурној сједници у Старој Пазови, пренио је портал "Мондо".

За Шћепановића су гласали представници Црвене звезде, Војводине, Спартака, ОФК Београда, Радничког 1923, нишког Радничког, Рада и Напретка, док је Чукарички био уздржан.

Противкандидат Горан Милановић напустио је сједницу уочи гласања ријечима да "овако не вриједи радити" и да су се "многе ствари промијениле јуче у току дана и данас ујутро".

За њим су изашли и представници Партизана, Доњег Срема, Јагодине, Вождовца и Борца, док представници Новог Пазара и Младости нису ни дошли у Стару Пазову.

Занимљиво је да су спортски листови "Спортски Журнал" и "Спорт", по правилу добро информисани када су овакве ствари у питању, у издањима за сриједу побједу скоро већ приписали Милановићу.

Новинари су послије сједнице питали предсједника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислава Караџића да ли размишља о томе да та организација преузме вођење Суперлиге.

"О свему ћемо разговарати наредних дана", кратко је одговорио Караџић.