latinica  ћирилица
17/12/2014 |  17:14 | Аутор: Глас Српске

Српска даје селекторе у екипама У21 и У15

Након што је Мехмед Баждаревић изабран за селектора фудбалске репрезентације БиХ, упражњена мјеста на позицијама селектотра У21 и У15 селекција БиХ попуниће кадар којег је номиновао Фудбалски савез Републике Српске.

"Већ раније смо послали приједлоге за селекторе и тренере у омладинским селекцијама и неко од њих биће изабран на упражњене функције. Одлуку ће донијети Извршни одбор ФС БиХ на сједници 27. децембра, а све то на приједлог ентитетских савеза и Техничког комитета. Нама ће припасти мјеста селектора у младој репрезентацији те селекцију У15 као и женске екипе до 19 годи", изјавио је за Глас Српске генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић.

Он је додао да је изненађен што Фарук Хаџибегић није добио ниједан глас приликом избора те је честитао Баждаревићу на избору.

"Част нам је што је наш приједлог Милован Рајевац био међу два најозбиљнија кандидата за избор селектора и то је за нас коректан успјех", додао је Петковић.

Кандидат за селектора у име ФСРС Милорад Рајевац био је главни противкандидат Мехмеду Баждаревићу, али одлуком Извршног одбора није добио прилику да преузме клубу "змајева".

"Не кријем да ми је била велика жеља да сједнем на клупу репрезентације БиХ, али она није испуњена. Свом колеги који је добио посао желим сву срећу и да се пласира на Европско првенство, а потом и тамо оствари добре резултате. Знао сам кад сам се кандидовао да је ситуација у којој је БиХ у квалификацијама тешка, али вјерујем да бих успјешно обавио посао", рекао је Рајевац, који је са Ганом на Свјетском првенству 2010. године дошао до четвртфинала и остварио највећи успјех у историји ове земље, али и афричког фудбала уопште.

Магат

Након што је Феликс Магат раније одустао од кандидатуре за мјесто селектора репрезентације БиХ, сада је открио и зашто је то учинио. Наиме, Магат је током гостовања у једној телевизијској емисији рекао да су челници ФС БиХ били незаинтересовани да нешто конкретно промијене, жељели су "наставити тамо гдје се стало". Истакао је да су челници ФС БиХ на мјесту селектора репрезентације хтјели некога ко би у кратком времену "од смећа које је направљено, све исправио".

КАНДИДАТИ

Селектор У21
Дарко Несторовић
Винко Мариновић
Дамјан Ратковић
Данимир Милкановић
(асистент тренер голмана)

Тренер У19
Саша Крупљанин
Александар Шкрба
Игор Јанковић
Синиша Мркобрада
(асистент тренер голмана)

Тренер У17
Радомир Поповић
Владимир Гаћиновић
Зоран Драгишић
Синиша Мркобрада
(асистент тренер голмана)

Селектор У15
Зоран Ербез
Златко Јелисавац
Кристијан Цвијетић
Синиша Мркобрада
(асистент тренер голмана)