latinica  ћирилица
17/12/2014 |  21:01 | Аутор: РТРС

Гојку и Станку Стојановићу из Пелагићева стиже помоћ (ВИДЕО)

Након што је РТРС у јучерашњем Дневнику објавио причу о тешком животу Гојка и Станка Стојановића из Кладуше код Пелагићева, већ од данас њихова свакодневица могла би да буде подношљивија .
Гојко и Станко Стојановић - Фото: РТРС
Гојко и Станко СтојановићФото: РТРС

Људи добре воље јављају се из Српске, БиХ и Србије да помогну овој породици која пролази кроз, можда, најтежи период у свом животу. Осим суве хране и мало одјеће, допремљен им је и огрев. Обимнија помоћ стиже већ сутра ,али и наредних дана! 

Да би одмијенио тешко болесног оца, 16- годишњи Станко и даље тражи посао. Није му, каже, ништа тешко. Циљ је преживјети ову зиму, а потом стижу топлији дани.

Много се промијенило од нашег задњег обиласка Стојановића до данас. Радост је на лицима ових беспомоћника. Позиви за пружање помоћи стижу им кући и нама у редакцију у Брчком и у Бањалуци, из многих мјеста у Српске, Федерације БиХ и Србије.

Најважнији им је прикључак струје. Уз помоћ једног приватног предузећа из Брчког, Електродистрибуција у Пелагићеву најкасније сутра до 12 часова освијетлиће ову кућу, која је више од пет година у мраку. Потрошњу струје плаћаће, Слободанка Ћурчић, Слобопром Ц, Брчко.

И у Центру за социјални рад у Пелагићеву најављују да ће Гојко највјероватније, као 70 – одстотни инвалид, добити сталну његу и помоћ , која тренутно у Српској износи 10 одсто од просјечне плате.

И на крају , док смо биљежили ову причу - још једна лијепа вијест. Слободанка Ћурчић је спремна да помогне и малом Станку да настави школовање у једној од брчаснких средњих школа.