latinica  ћирилица
18/12/2014 |  08:58 | Аутор: РТРС

Магла успорава саобраћај

Саобраћај јутрос успорава магла која смањује видљивост на већем броју путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ, наводе из Ауто-мото савеза Српске.

Видљивост је због магле смањена на подручју Мркоњић Града, Шамца, Добоја, Фоче и Бијељине, те у Посавини.

Магле има и на путним правцима Травник - Доњи Вакуф на превоју Комар, Србљани - Бихаћ, Рипач - Врточе, Босански Петровац - Дрвар /Оштрељ/, Кључ - Босански Петровац, Купрес - Шуица, те на подручју Кисељака, Ливна, Босанског Грахова, Томиславграда.

Видљивост је смањена на 50 до 100 метара. Возачима се скреће пажња да буду додатно опрезни због мокрих и клизавих коловоза, као и учесталих одрона.

Због активираних клизишта отежано се саобраћа на путном правцу од Карановца према локалитету Угар у мјесту Боочац и у Чардачанима на дионици Клашнице - Прњавор.

У току је санација клизишта на локалитету Гребак на магистралном путу Мостар - Невесиње због чега долази до повремених обустава саобраћаја у трајању до 15 минута.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је обустављен и возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Ђевање на дионици магистралног пута Зворник - Дрињача због радова возила саобраћају једном траком.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се повремено одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије -Јоховац и Јоховац - Руданка, гдје долази до повремених обустава саобраћаја.

Једном траком возила саобраћају на дионицама Клашнице - Прњавор у мјесту Чардачани, Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Деминирање се изводи на дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, па ће од 9.00 до 15.00 часова долазити до повремених получасовних обустава саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 19. децембра.

И даље је због клизишта обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија у Бабајићима. Саобраћај се одвија обилазницом преко Дубрава.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.