latinica  ћирилица
18/12/2014 |  09:02 | Аутор: РТРС

Данас суво слаба киша на истоку

Суво вријеме данас ће преовладавати у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, једино прије подне постоје услови да слаба киша падне на истоку.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Суво вријеме данас ће преовладавати у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, једино прије подне постоје услови да слаба киша падне на истоку.
Током дана биће сунчаних периода уз умјерену облачност, док ће на истоку бити облачно и тмурно, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу ће увече и у ноћи на петак уз наоблачење пасти мало кише уз ријеку Саву.

Највиша дневна температура ваздуха од седам до 12, на југу до 14 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће хладније.

Јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини мало до умјерено облачно. По котлинама и уз ријечне токова има магле или ниских облака, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Најхладније је јутрос било на Бјелашници гдје су у 7.00 часова измјерена минус три степена и у Купресу и Дринићу гдје је био један степен испод нуле.

На Хан Пијеску, Чемерну и у Бихаћу измјерен је један степен, два на Сокоцу, Мраковици, Иван-седлу и у Калиновику, а три у Гацку и Источном Дрвару.

Четири степена измјерена су у Бањалуци, Дрвару, Градачцу, Невесињу, Рудом и Ливну, а пет у Бијељини, Добоју, Приједору, Српцу, Вишеграду, Зеници, Бугојну и Санском Мосту, шест у Сарајеву, Тузли, Зворнику, Новом Граду, Љубињу, Фочи, седам у Сребреници и Требињу, девет у Стоцу и Мостару.

Са 11 степени Целзијусових најтоплији јутрос је био Неум.

На подручју Невесиња у протекла 24 часа пало је највише кише - 52 литра по метру квадратном, затим у Гацку гдје је пало 15 литара, на Чемерну 24, у Билећи 22, Калиновику 13, Требињу 12.

Киша је падала и у Фочи, Дринићу, Бањалуци, на Хан Пијеску, у Српцу, Рудом, Добоју, Зворнику, Приједору, Новом Граду, Бијељини.