latinica  ћирилица
18/12/2014 |  11:51 | Аутор: Мондо

Паунић појачао Будућност

Некадашњи члан "А" селекције Србије и освајач прве медаље српске кошарке од распада државне заједнице (европско сребро у Пољској) прешао је у подгоричку Будућност!

Иван Паунић (27, 194 цм) појачао је шампиона Црне Горе пред  важан дерби АБА лиге против Партизана, па би требало очекивати да дебитује у недјељу увече (19.00) у хали "Пионир".

Некадашњи јуниор Партизана и сениор Војводине, Остендеа, Ариса, Нижњег Новгорода, Виртуса, Азовмаша, Лагун Ара и Фуенлабраде, играо је јесенас кратко за Астану, под вођством некадашњег тренера Звезде Александра Трифуновића.

Прошле сезоне наступао је за Фуенлабраду, у којој је био други најпрецизнији тројкаш Ендеса лиге. Звање првог тројакаша измакло му је само један погодак у трци са Ромејном Сатоом.

Паунић је већ играо у Црној Гори 2006, када је био члан Кошаркашког клуба Морнар из Бара, као позајмљен играч Партизана.

Био је члан јуниорске репрезентације Србије и Црне Горе која је освојила Европско првенство 2005 године, као и младе селекције која је такође била првак Старог континента.

Играо је за селекцију Србије и на две Универзијаде и освојио златну и сребрну медаљу.

Његов нови тим послије 12 кола АБА лиге заузима друго место на табели, са скором 10-2.