latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:29 | Аутор: СРНА

СНСД: ПДП дезинформише јавност о боравку Додика у Београду

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ изражава изненађење саопштењем ПДП-а у којем та странка, како наводе, дезинформише јавност о разлозима боравка предсједника Републике Српске Милорада Додика у Београду.

У СНСД-у оцјењују неозбиљним да се једна политичка партија бави питањима као што су ручак или вечера предсједника Републике у његовом слободном времену.

СНСД поставља питање зашто ПДП није поздравио састанак Додика са кинеским премијером, већ на, како наводе, крајње лицемјеран начин, покушавају минимализовати значај његове посјете Београду, гдје је, са руководством државног врха Србије, званично присуствовао свечаном отварању Пупиновог моста.

"Јасно је да овим ПДП, по ко зна који пут, показује и доказује да остаје вјеран пробосанском дјеловању и да је за њих само оно што долази из Сарајева добро и пожељно", наводи се у саопштењу СНСД-а.

ПДП је данас оцијенио непримјереном чињеницу да предсједник Републике Српске не присуствује избору нове Владе у Народној скупштини и скандалозним што је вечерао у београдском ресторану са власником компаније "Зекстра" Драганом Ђурићем, који је оптужен за привредни криминал.

Ова странка позвала је Додика да саопшти да ли је од Ђурића тражио да измири вишемилионски дуг који има према Републици Српској по основу обвезница Робне куће "Боска".