latinica  ћирилица
19/12/2014 |  10:27 | Аутор: РТРС

Посљедице кризе: Сви Бразилци из Шахтјора могу да иду

Рат и политичка криза узели су маха у Украјини, рјешења нема на на видику, па су челници клуба из Шатхјора из Доњецка одлучили да дају одријешене руке својим главним играчима, међу којима је чак 13 Бразилаца.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Шахтјор је у претходних неколико година постао најбољи клуб Источне Европе, њихово учешће у Лиги шампиона се више ни не доводи у питање, али су због ситуације у Украјини озбиљно уздрмани, преноси Блиц.

Због кризе у земљи, фудблаери Шахтјора су морали да се преселе из Доњецка у Лавов гдје тренирају и играју утакмице, што власнику клуба Ринату Ахметову све више празни џепове.

Дом Шахтјора,  "Донбас" арена одавно је празна, била је и мета бомби, клуб је то све некако преживио, прошао групну фазу Лиге шампиона, али би у елитном такмичењу, као и украјинском шампионату такмичење могао да настави, благо речено ослабљен.

Сви главни адути клуба добили су дозволу да напусте клуб у зимском прелазном року, што је био довољан позив водећим европским клубовима. На тржишту ће се наћи 13 Бразилаца, које предводи први стрелац Лиге шампиона Луиз Адријано, а ту су још сјајни Даглас Кошта, Алекс Теишеира, Бернард, Тајсон, Фред, Фернандо, Велингтон Нем, Исмаили, Марлос, Илсињо, Азеведо и Дентињо, пише њемачки Кикер.

За клуб ће наступити мање афирмисан играчи, а велико је питање да ли ће их и даље предводити дугогодишњи капитен Даријо Срна.

Он је на мети Манчестер јунајтеда, па би тако, уз одласке Бразилаца, могла да буде стављена тачка на врло успјешну еру Шахтјора.