latinica  ћирилица
20/12/2014 |  07:59 | Аутор: novosti.rs

Звезда добила противнике у Топ 16 фази Евролиге

Познати су сви учесници ТОП 16 фазе такмичења Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде у новоформираној групи Е имаће за противнике Реал, Барселону, Панатинаикос, Макаби, Галатасарај, Жалгирис и Албу.

Изгледало је као да ће у групу Е доћи и трећи шпански тим Уникаха, али је Алба изненађујуће изгубила од Цедевите са 70:67.

Могла је Звезда да "изабере" групу, али и је јасно да им то није било ни на крај памети.

"Цијела екипа и ја сматрамо да у ТОП 16 фази нема лаког противника. Те калкулације шта би било када би урадили ово или оно су неважне. Сви једва чекамо дуеле са јаким тимовима", поручио је Калинић.

Исто мишљење има и Звездин џин Бобан Марјановић.

"Обје групе су тешке и ту си веома јаки ривали. Имаћемо јаке утакмице и мечеви против Реала, Макабија, Барселоне и осталих у групи ће бити сјајни. Ипак, за све њих ми морамо да будемо "тврд орах", каже Марјановић.

Звездин Американац Чарлс Џенкинс се присјетио и прошле сезоне.

"Нико од нас овдје није правио план за пораз, већ за побједу. Играо сам и прошле године у овом дресу, а тада нам чак ни пет побједа није гарантовало пролазак. Тада смо научили лекцију и у сваки меч улазимо максимално и са жељом да побиједимо", истиче Ђенка.

Капитен црвено-бијелих се радује мечевима у наредној фази.

"Циљ смо испунили два кола прије краја и то је само по себи фантастичан успјех. Сада нас очекује 14 мечева против европских гиганата и уживаћемо у томе. Нисмо рекли посљедњу ријеч", јасан је Митровић.

Другу групу, Ф, чине ЦСКА Москва, Фенербахче, Олимпијакос, Анадолу Ефес, Уникаха, Лаборал Куча, Нижњи Новгород и Армани Милано.

Иначе, колико је јака група Е, довољно говори да клубови у тој групи заједно имају преко 20 титула првака Европе!

Група Е
Црвена звезда
Реал Мадрид
Барселона
Макаби
Панатинаикос
Галатасарај
Жалгирис
Алба

Група Ф
ЦСКА Москва
Фенербахче
Олимпијакос
Анадолу Ефес
Уникаха
Лаборал Куча
Нижњи Новгород
Армани Милано