latinica  ћирилица
20/12/2014 |  08:52 | Аутор: СРНА

Мраз и поледица у вишим предјелима

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по влажним и клизавим коловозима, мраза и поледице има у вишим предјелима и преко превоја, а магле по котлинама и поред ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

Магла смањује видљивост на путевима на подручју Сарајева, Високог, Кисељака, Витеза и Бугојна.

Возачима се савјетује да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Из АМС напомињу да се на путевима, на којима се изводе радови, саобраћа спорије уз краће обуставе и обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због клизишта отежано се саобраћа на путном правцу од Карановца према локалитету Угар у мјесту Бочац, док су на локалитету Гребак, на магистралном путу Мостар - Невесиње у току завршни радови на санацији клизишта. Због тога и даље долази до повремених обустава саобраћаја у трајању до 15 минута.

Саобраћај је и даље обустављен због радова у мјесту Вриоци, на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица. За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Ђевање на дионици магистралног пута Зворник - Дрињача због радова возила саобраћају једном траком.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се повремено одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије -Јоховац и Јоховац - Руданка, гдје долази до повремених обустава саобраћаја.

Једном траком возила саобраћају на дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

И даље је због клизишта обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија у Бабајићима. Саобраћај се одвија обилазницом преко Дубрава. На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС напомињу да је у току превентивна кампања под називом "Стоп алкохолу на точковима" чији је циљ да се повећа ниво безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.

Кампањом се жели утицати и на промјену ставова код возача, посебно младих, који у саобраћају учествују под утицајем алкохола.

Циљ је да се пренесу информације о утицају алкохола на способности возача, ефектима алкохола на понашање возача, грешкама које праве алкохолисани возачи и слично.