latinica  ћирилица
20/12/2014 |  09:20 | Аутор: sportske.net

"Спарси" поново поражени након три продужетка

У наставку америчке професионалне кошаркашке лиге одиграно је 10 мечева.

Сан Антонио је други меч заредом играо три продужетка и поново је претрпио пораз, овај пут од Портланда са 129:119.

Мемфис је послије шест побједа у низу доживио пораз, бољи од "Гризлије" били су "Булси" са 103:97. Коби Брајант је промашио посљедњи шут у "Стејплс центру", па су "Лејкерси" поражени од Оклахоме са 104:103.

Тим Данкан је убацио 32 поена и имао 10 скокова, али то је "Спарсима" било недовољно да савладају Портланд. Демијен Лилард је са 43 поена водио свој тим до побједе.

Чикаго је захваљујући прије свега Никола Миротићу, који је постигао 27 поена, додао и осам скокова  савладао Мемфис. Џими Батлер је постигао 31 поен. Дуел браће Гасол припао је млађем и бољем Марку, али Пау се на крају радовао, иако је убацио 6 поена, уз шут 2 од 7. Марк је направио дабл-дабл, 13 поена, 10 скокова, али ни сам није био на уобичајеном нивоу, имао је тек нешто више од 30% шута.

Расел Вестбрук није имао милости за тим из родног града, убацио је 31 поен,у побједи Оклахоме против "Лејкерса". Ово је за Тандер 8 победа у 9 мечева.

Денвер је славио против "Клиперса" са 109:106. Грифин је убацио 32 поена, код победника кључна је била одлична партија Нејта Робинсона у наставку, меч је завршио са 20 поена.

Торонто није имао проблема у Детроиту. Кајл Ловри је убацио 15 поена, имао 7 асистенција и 5 скокова. Пистонси су изгубили и 12. меч у низу.

И Визардси гурају по плану, окренули су резултат на Флориди, Пол Пирс је искуством у финишу допринио, у посљедњем минуту су успјели да стигну до тријумфа иако је Мајами водио читав меч. Џон Вол поново одличан, 20 поена, 10 асистенција, на другој страни Вејд 28. Хит је страшно шутирао у првом полувремену, али имао само поен предности на паузи. А онда су се распали у посљедњем минуту. Бредли Бил је украо одлучујућу лопту Вејду у самом финишу па је Мајами изгубио пети пут у низу код куће.

На Флориди се гостила и Јута.Ово је послије два мјесеца први пут да су "Џезери" добили два меча у низу, ето послије Мајамија пао је и Орландо. Дерик Фејворс је убацио 23 поена за госте који су поново добро шутирали, није ни било тешко јер одбрана Орланда не функционише. Вучевић је убацио 16 поена и имао 9 скокова.

Филаделфија је и даље без побједе код куће, Шарлот је у судару очајника однио побједу из "града братске љубави". Кемба Вокер је Сиксерсима убацио 30 поена, ово је била тек трећа побједа Шарлота у 17 мечева, али има и неко гори...

Ветеран Мајк Милер је украо шоу у Кливленду, убацио је 21 поен "Нетсима", односно седам тројки. Он је пропустио седам мечева због повреде, омиљени саиграч Леброна Џејмса је изрешетао Бруклин у првом дијелу, послије је повриједио зглоб, али и остао у игри, убацивши још двије тројке. Леброн је постигао 22 поена и прескочио Барклија на вечној листи стријелаца НБА лиге.

Бостон је лако изашао на крај са Минесотом, овај меч ће остати запамћен као почетак пост-Рондо ере. Сјајни плеј је отишао у Далас, али то није омело тим да искористи све слабости десеткованог ривала и стигне до десете побједе у сезони. Кели Олињук игра све боље, убацио је 21 поен, имао 8 скокова, предводио је шест "двоцифрених" у Селтиксима који су стигли до треће побједе у низу, савладали су најслабије тимове лиге и мало поправили скор.

Резултати:

Бостон - Минесота 114:98
Кливленд - Бруклин 95:91
Детроит - Торонто 100:110
Мајами - Вашингтон 103:105
Филаделфија - Шарлот 91:109
Орландо - Јута 94:101
Мемфис - Чикаго 97:103
Сан Антонио - Портланд 119:129 пр.
Денвер - Клиперси 109:106
Лејкерси - Оклахома 103:104