latinica  ћирилица
20/12/2014 |  11:37 | Аутор: РТРС

Марјановић МВП, Вилијамс најбољи асистент

Центар Црвене звезде, Бобан Марјановић, изабран је за најкориснијег играча прве фазе кошаркашке Евролиге, а док је Американац црвено - бијелих Маркус Вилијамс понио титулу најбољег асистента.

Марјановић је је на десет евролигашких мечева биљежио у просјеку дабл-дабл учинак од 16,8 поена и 10,7 скокова што му је доносило просјечан индекс 24,9.

Звездин центар је са тим индексом успјешности убједљиво најкориснији играч прве фазе јер је његов први пратилац првотимац Албе Џамел Меклин са просјечним индексом 21.

Марјановић је, такође, најбољи скакач првог дијела Евролиге са учинком који је за чак 3,4 скока по утакмици већи од првог пратиоца Шејна Лавала из Динамо Сасарија који је имао 7,3 ухваћене лопте по мечу.

Маркус Вилијамс је најбољи асистент првог дијела Евролиге. Он је са 6,9 успјешних додавања по мечу испред Томаса Ертела из Лаборал Куче који има 6,7 успјешних додавања.

Кошаркаш Галатасараја Зорен Ерцег је други стријелац досадашњег дијела Евролиге са 18,1 поена у просјеку. Испред Ерцега је само Тејлор Рочести из Нижњег са 20 поена.