latinica  ћирилица
20/12/2014 |  11:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Русија спрема узвратне мјере Канади и САД

Русија ће радити на узвратним мјерама послије нових санкција САД и Канаде, изјавио је данас представник руског министарства спољних послова Александар Лукашевич.

- САД и Канада и даље не могу да прихвате резултате слободног изражавања воље Крима и Севастопоља, рекао је руски дипломата, а пренио ТАС С.

- Они су увели нове санкције руским званичницима на различитим нивоима и проширили забране за нормалну економску сарадњу, истакао је он.

- Наш савјет Вашингтону и Отави је да размисле о посљедицама таквих акција. А ми ћемо радити на узвратним мјерама, додао је Лукашевич.

Најновија рунда санкција САД и Канаде, Москви, угрозиће напоре на рјешавању кризе у Украјини, саопштило је руско министарство спољних послова, а пренео АФП.

- Санкције су усмјерене на ометање политичког процеса, додаје се у саопштењу.

Канада је у петак саопштила да је увела додатне санкције Русији, које укључују и рестрикције на извоз технологија које се користе у нафтној и гасној индустрији.

Предсједник САД Барак Обама потписао је дан раније закон којим се одобрава нови сет санкција Русији, али, како је рекао, не планира да, за сада, примијени казнене мјере наведене у документу, који је прије шест дана усвојен у Конгресу.